Förminska fyrkanten och förstora cirkeln...

Det har blivit som att jag "bloggar" när verksamheten står inför en stor förändring, som om jag gör ett Bokslut så man kan öppna för det nya. Senaste inlägget var i november 2016 och jag var i en tid då jag satsade mer på Redovisningsbyrån, ville att den skulle expandera. Lena arbetade mer o mer åt mig, tanken var att frigöra tid för mig så att jag skulle kunna ägna mig mer åt behandlingar och kurser mm. Men det blev stort sätt det motsatta. Desto mer hon arbetade så blev det mer för mig både arbetsmässigt och för support åt henne, känslan av att behövas finnas på plats helst hela tiden. Lena blev såklart mer o mer frigående men känslan kvarstod. När Lena i våras berättade att hon tillsammans med sin kärlek tagit beslutet att flytta till Jämtland ställdes jag inför frågan -Vad gör jag nu?

Svaret kom på en gång, som om det väntat på denna vändning. Göra precis tvärtom än vad som jag stod inför november 2016. Förenkla och dra ned på Redovisningsdelen. Universium visade att jag var på rätt spår genom att ett par större kunder föll naturligt bort. Jag har kvar mina "stammisar" och tar tveksamt emot nya kunder. Avlastning kommer jag behöva även fortsättningsvis och Emmel min närmsta vän kommer hjälpa till vid deadlines och Lena kommer finnas kvar även om det kommer bli på distans. De senaste 2 åren har varit så lärorika och utvecklade på många plan. Tog steget och blev ett AB. Fått insikten att jag kan bli hur stor som helst men då till priset av att bara syssla med redovisning. Tanken på en ny lokal har oxå fallit bort, jag är ju på en arbetsplats som jag verkligen älskar, varför då flytta huvuddelen av verksamheten därifrån? Nä, jag blir kvar! Planen är nu att för att på riktigt komma ut med mina andra verksamheter.

Vilka är mina andra verksamheter? Jo,

Ekologisk ansiktsbehandling, fortsätta praktisera och utveckla. Behöver bygga på min kunskap om hudlära, vilket finns numera nära tillhands då Åsa som driver Skärgårds Salongen och fr.o.m augusti hyr in sig hos oss (Balans med Omtanke) på heltid. Hon är Ekologisk hudterapeut och kommer hålla kurser i hudlära :)

Chakraflödesmassagen ska uppdateras mer till min egna. Jag har utfört den sedan 2007 och kommer behålla grundstenarna med fysisk oljemassage som börjar med fötterna - Rotchakrat sen följa energiflödet upp till huvudet - Kronchakrat. Skillnaden kommer vara att massera lite utanför flödet om det behövs och använda mig av andra redskap o energier. Forma den till min helt enkelt. Vilket namn behandlingen kommer få fnular jag fortfarande på.

Nytt är Estetisk Ansikts Akupunktur, jag och Susann utbildar oss i Oktober. En traditionell metod med tusenåriga anor nu i kombination men lågfrekvent ultraljud, en behandling för optimalt resultat. Inom TCM står helhelts tänkandet i fokus. En kropp i harmoni och balans är grunden för skönhet, därför behandlas även punkter på kroppen som dels är stärkande och ger energi, men även lugnande och motverkar stress. Akupunkturen gör att blodcirkulationen i huden ökar, och huden blir mer elastisk och får en fantaskisk lyster. Nål lyft i kombination med ultraljud är ett säkert och natlurligt alternativ till botox och plastikkirurgiska ingrepp. Helt fritt från biverkningar.

IMG_4422.JPG

Under utveckling är en inkashamansk healingsession baseras på det energiarbete som används av Paqos/shamaner/medicinmän/medicinkvinnor inom den inkashamanska traditionen från de höga bergen i Peru. I den Inka shamanska energimedicinen ser man att den själsliga hälsan är det som kommer att ha den stora betydelsen för den fysiska hälsa då det man bär med sig energimässigt påverkar och manifesterar hur man lever, tänker och vandrar genom livet.

11-1.jpg
images.jpeg

Går förnärvarande en privat Tarot läggnings kurs hos min mentor sedan 20 år tillbaka, Ammh Wiede. Det var 

Förutom alla förändringar i mitt företag så har det skett så mycket med Balans med Omtanke i år, som jag driver tillsammans med Susann Lampa, Omtanke. Vi firar 5-års jubileum och har sedan i våras renoverat hela lokalen. Vilket behövdes! Både ytskiktet och på energiplan.

Kvar är hemsidan som ska uppdateras och planering inför en spännande rolig höst med 5 års kalas, event och kurser. Sen har vi fått en ny helt fantastisk logga: 

Resized_round_2_ekocenter_7210.jpg

Ja nu är det dax att förminska fyrkanten och bli mer cirkel... finns inget sen längre, utan det är NU! Visst får saker växa fram i den takt som behövs men slut är det med att gömma sig bakom datorn. Ut och vara delaktig i mitt fantastiska Holistiska Ekocenter!

Avlutar med ett gammalt men ack så viktigt citat i dessa valtider

LOVE, PEACE AND UNDERSTANDING

Cecilia

Ett år senare....

Oj, ett år har gått sedan sist så en "bloggare" är man ju inte direkt... men man är verkligen ett företag i utveckling då förändringar sker konstant hela tiden, iallafall om man ser tillbaka på året som gått...

Bara nu i dagarna tog jag beslutet att lägga ner ögonfransförlängnings-verksamheten med omedelbar verkan. Så sjuk som jag varit under 2016 har jag aldrig varit i hela mitt liv! För första gången har jag fått känna på hur det är att vara allergisk, dessa attacker som sänker en totalt under ett dygn som består av konstant Athjooo och snyftning.... Under våren och sommaren har jag relaterat det till naturen, att det är pollen eller gräs jag reagerat på men nu när det är November månad insåg jag när jag för andra gången bara på ett par veckor "faller dit" och blir helt utslaget ser jag tydligt sambandet - det ÄR limmet som är boven! Det är inte värt det, hälsan först och när beslutet landar i mig blir fler bitar tydligt, Balans med Omtanke, där CeciliasBalans verkar, är ett Ekologiskt Holistiskt center, där hör inga gifter hemma. Även om jag "löser problemet" med att köpa in ett utsug känns det inte ok att behöva ha ett utsug för annars blir jag sjuk på en center som är ekologisk och holistiskt!

Men jag är tacksam för de 1,5året som jag lagt ögonfransförlängning, det är varit väldigt kreativt med massor av härliga möten. 

Till alla som jag fått äran att lägga fransar på och till er som funderar på fransar rekommenderar jag mina mentorer i ögonfransförlängning, Ida & Louise på: IdaLou, som ni finner i Gustavsbergs Hamn och nu sedan Oktober även på Kungsholmen.

 

Redovisningsbyrån har växt ytterligare sedan sist.  Majeli som arbetar på konsultbasis och har underlättat för mig ett par år nu, har varit en klippa när tiden inte räckt till, TACK! men när både hon och jag behövde någon som kan göra det mer basic inom redovisning tog jag steget att bli arbetsgivare och har numera en helt egen personal :) först ut i våras blev det en vän till min son som gått ekonomiprogrammet och behövde fylla ut sitt CV och var oss behjälpliga under bokslutsperioden fram till sommaren och gick sedan vidare i livet till nya utmaningar.

Hector 

Hector 

Men luckan efter Hector behövdes fyllas och efter lite annonsering blev det Lena som visade sig arbetar i samma byggnad som mig fast 2trappor upp. Hon sökte förändring och utveckling vilket jag kan erbjuda henne som är en mindre byrå med många olika företag och uppdrag. Inför årsskiftet skall det bli mer strukturerat på kontoret än tidigare då vi nu är 3st som ska kunna ta över varandras arbeten. Jag har själv full koll och struktur men då det mesta sitter i huvudet så kanske det inte alltid så tydligt för någon annan. Ett framtida steg är att flytta kontoret från det Holistiska centret till en fristående lokal. Det får ta den tid som det är menat att ta, då önskemålet är att den lokalen ska finnas i samma fastighet och helst dörr i dörr med där vi finns idag.

Majeli o Lena

Majeli o Lena

Nytt i CeciliasBalans sedan bara en månad tillbaka är Ekologisk ansiktsvård. Allt började med att jag själv fick en fantastisk ansiktsbehandling med djuprengöring, peeling, masker och framförallt en honungsportömning och min hy kändes så len och ren efteråt, det var som min hy verkligen tackade mig för korrekt behandling och dessutom var hela behandlingen riktigt avslappnande och skön. Inte alls som en klassisk ansiktsrengöring där porerna kläms, starka syror används och man ligger och pinar sig igenom hela behandlingen och efteråt är man flammig, huden flagnar och ömmar, som att huden behöver tid för att läkas.

Jag gick igång totalt och tänkte; det här vill jag göra! Började fråga mig fram och tillslut kom jag i kontakt med Sara som tagit fram denna fantastiska ansiktsbehandling. Hon har även tagit fram en hudvårdserie men 100% ekologiska produkter där oljan står i centrum. Att använda sig av oljor har jag själv gjort i flera år och upplevt gigantisk skillnad för mitt egna ansikte, oljorna hjälper vår hud att komma i balans. Jag anmälde mig och gick Saras kurs i Ekologisk ansiktsrengöring med honungsportömning och har därefter gått på kurser/föreläsningar om hudproblem, närings- och produktlära. Idag är jag igång med behandlingarna och kommer fortsätta att utveckla min kunskap gällande hud. Ämnet ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot att kunna hjälpa andra med sin hud att komma i balans långsiktigt och inte bara quickfix som oftast är vad marknaden idag erbjuder.

Så man kan säga att jag bytte ut ögonfransförlängning mot Ekologisk ansiktsbehandling vilket inte alls var planen från början men efter de reaktioner jag fått av limmet så är jag mer övertygad än tidigare, GO EKO!

Må bästa Novembermörkret

Kärlek / Cilla

På kurs... Honungsportömning

På kurs... Honungsportömning

organic bytara fantastiska produkter - finns nu i hos oss!

organic bytara fantastiska produkter - finns nu i hos oss!

min fantastiska arbetsplats

min fantastiska arbetsplats

  

Ett halvår senare.....

Tänkte först ta bort bloggen när jag insåg att det var ett halvår sedan sist... men ger det en chans till, jag har ju en hel del att skriva om. CeciliasBalans har fått en gren till, Ögonfransförlängning ! Det är så kreativt, jag får skapa, ett hantverk som formas av långsamma rörelser och total fokus. Kopplar man på tidspress strular fransarna direkt. Väldigt socialt då man har 2 timmar tillsammans och man kan småprata om väder o vind eller med mer djup om vad som händer i livet. Fast när kunden somnar till känns det som jag lyckats ge kunden en välbehövd paus i vardagen. På minus sidan är kroppspåfrestningar, det känns i rygg, händer och ögon efter några läggningar. Jag ger en stor eloge till dem som arbetar heltid med ögonfransförlängningar. Min ambition är 2g/v vilket kommer ge mig en perfekt kombo med redovisningen och behandlingarna.

Jag halkade in på ett bananskal kan man säga. När jag kom på morgonen en dag till arbetet hade jag ingen aning om att jag skulle syssla med ögonfransförlängning. Susann, min fina kollega, som är frisör fick reklam från HeadBrands om utbildning på 2dagar. "Varför ska vi ta in någon annan när jag/vi kan göra det själva" gick upp för mig/oss och anmälan för mig gjordes och utbildning påbörjades....

Första dagen Flares och andra Singels vilket menas med: Flares är en knippe fransar som sitter ihop och läggs 20-30st per öga, Singels menas med en frans per strå och behövs 40-60st per öga.

Jag övade och övade över hela sommaren på vänner som gick nöjda därifrån men som efter ett tag upplevde att de tappade fransarna alldeles för tidigt och vissa att fransarna gick av ! Jag som gjorde som jag lärt mig ringde upp HeadBrands som svarade med att "man tappar fransarna när ens egen frans tappas, det är väldigt individuellt" och "det är helt omöjligt att fransen går av"

I augusti gick jag på en vidareutbildning för volymfransar hos Ida Lou i Gustavsbergs Hamnen där jag tog upp mina frågor. Ida bad mig visa vad jag använder mig av för produkter och hur jag gör. Jag hade lärt mig helt fel ! Som rengöring innan läggning använde jag mig av alcopads, alkohol stöter bort fransarna ! När Ida såg hur mycket lim jag använde så var det svaret på varför de kan gå av. Så jag fick förtränga min utbildning hos HeadsBrands och lära om.....

Volymfransar är flera tunna fransar som man knipsar ihop och lägger på ett befintligt strå. Volymfransar ger en fjäderlätt känsla och "håller sig bättre" efter tiden går.... Vilket kan gälla för Singels oxå om man använder sig av tunnare fransar.

Öva, öva, öva är nyckelordet och tillfredsställelsen är total när man får till det

Mina kunder har blivit vänners vänner och jag är nu redo att gå ut med att jag gör Ögonfransförlängning.

Chakraflödesmassagen har verkligen kommit igång ! Det är något som bara skett utan att jag direkt gjort något för det. Att ge Chakraflödesmassage är verkligen givande, att få ge mottagaren verktyg för att komma i en mer harmonisk, balanserad vardag. Att leva med våra Chakran är att leva fysiskt, mentalt och andligt i samklang. Jag kan ärligt säga att även jag som hjälper andra till bättre samklang i treligheten själv kan tappa bort en del. I mitt fall den fysiska delen. Efter en välbehövd healing av Tom Thulin som påminde mig om att jag har en kropp och dessutom kopplade på den fick mig att förstå det jag redan visste.... jag har en förmåga att hamna i huvudet och agera därifrån. Då får liksom "vila" "eftertanke" och "underhåll" ta ett steg tillbaka så när jag fick en längre förträngning "i knät" så skrek hela kroppen efter kärlek och vård. Efter en välbehövd vila (veckas feberdeckning) var det dax att dra igång fysiken varvat med återkoppling i härliga lokaler i Gustavsbergs Hamnen , BodyJoy

Så även om man jobbar med det och är medveten om treligheten så är det lätt att skena på utan att märker att man tappat en del eller lägger på blockeringar iom vardagen man lever i.

Redovisningen tuffar på. Jag har fått in världens bästa Majeli som hjälper med vissa av de företag jag har hand om redovisning för, så jag får tid till mina andra sysslor. Vi har blivit ett team som har lite andra projekt tillsammans på tankenivå. Vill verkligen passa på att tacka dig Majeli att du finns och jag är helt trygg med att släppa företag i dina händer.

Hemsidan har fått ligga lite på vänt... förutom fransar, företagande och fokus på var Balans med Omtanke ska, har en sommar och semester kommit i mellan. Nu är det bara det sista som ska fixas såsom hur jag länkar hemsidan till min domän och hur jag vill att vissa klick ska länkas. Ska göra ett sista försök sen ber jag om hjälp. Bilder har oxå varit något som fördröjt men det är bara att släppa med att det går att byta ut med tiden. Vi får se om detta inlägg ligger först när jag "släpper" hemsidan eller om jag hinner med ett inlägg till om ett halvår...

Tillslut vill jag tillägga en tanke och massor av kärlek till Frankrike och Paris efter gårdagens ohyggliga terrorattack. 

Hemsida mer än jag först trodde....

Jag har aldrig tyckt att jag behövt en hemsida eftersom jag inte behövt marknadsföra mig på det sättet. Då jag blev egenföretagare 2011 med inriktning på Redovisning började jag med ett hemmakontor. Att få arbeta hemmifrån efter alla år som anställd med barnhämtning och pyssel med att få tiden att räcka till var befriande och låta företaget få den tid det behövde att växa på sig men efter ett par år började friheten och bekvämligheten kännas ensamt och rastlösheten kom krypande. Ska jag gå tillbaka till en anställning? Ska jag hyra in mig någonstans? Universium var snabb på att svara!

Jag bollade mina funderingar med en vän som ställde frågan: -Vad vill du där innerst inne? Vilken dröm skulle du vilja måla upp? Svaret kom rätt så omgående, en egen lokal vid Gustavsbergs Hamnen som även har välmående, som ett center. Det visade sig vara min väns vision också. Dagen efter (eller om det var samma dag) googlade jag lediga lokaler i Gustavsberg, bara lite nyfiket sådär och visst fanns det en ledig lokal. Några dagar senare var vi på visning men tackade nej mot att lokalen var på tredje våningen och inga fönster vette mot hamnen utanför det K-märkta huset. Vi meddelade hyresvärden att det var Thaimassagen vi ville ha som låg på entreplan med tre stora fönster mot hamnen. Svaret som kom fick oss båda att inse att det är ju menat! -De sa upp sitt kontrakt för ett par dagar sen, vi har inte hunnit gå ut med det än!

1 månad senare stod vi där med ett kontrakt i handen och undrade hur det hela gått till....

då varenda micromillimeter av de 81kvm var målade i cericerosa eller turkost blev det till att måla, måla, måla...

och rev ner en vägg med hjälp av världens bästa byggföretag Byggjärnet AB

DSC_1033.JPG

samt flyttade köket, satte upp en vägg mm

Den 1november 2013 kunde vi öppna vårt gemensamma Holistiska Center

Balans med Omtanke

Jag - CeciliasBalans har min Redovisningsbyrå här! Susann - Omtanke har sin Ekologiska Hårvårds salong i våra vackra lokaler. Men Balans med Omtanke är så mycket mer. Behandlingar, kurser och event. För mer info se www.balansmedomtanke.se

Så med en ny lokal, kollega och andra härliga människor som arbetar i lokalen har det redan gått 1,5år. Det har varit mycket fokus på Balans med Omtanke med allt som ska grunda sig och forma sig till dit vi vill men nu är vi på god väg och saker börjar verkligen falla på rätt plats!

Nu är det dags att jag utvecklar CeciliasBalans till vad som är menat och till det jag vill syssla med

Hemsidan är en del i den utvecklingen och jag insåg när jag satt och arbetade med den att det är på tiden att jag kliver ut i ljuset och presenterar mina helt olika delar av tjänster som jag utbildat mig till av eget intresse. Redovisning och skatter är skitkul, vet det är många som inte kan förstå det men det strukturerar och jordar mig. Läran om Chakran har jag intresserat mig för i 20år och Chakraflödesmassör utbildade jag mig till 2007 och har arbetat med det till och från sedan dess. Det som saknades var lite fåfänga så imorgon börjar jag min utbildning i ögonfransförlängning. Ett perfekt paket om ni frågar mig, struktur, välmående, utveckling och skönhet! Välkommen till att följa med mig på min resa i företagande!